9.6.2018. 19:40
0
Radnik koji je danas poginuo u Tuzli 22 godine radio za “Širbegović Inžinjering”
U nesreći na gradilištu pješačkog mosta u blizini kula G i F koja se dogodila danas oko 13 sati smrtno je stradao radnik firme Širbegović Gračanica, dok su dva radnika iste firme povrijeđena.

Kako je potvrđeno iz MUP –a TK do neseće je došlo zbog urušavanja betonskih elemenata kojima se gradi pješački most preko rijeke Jale, prilikom čega je jedan radnik smrtno stradao dok su dva povrijeđena i nakon ukazane pomoći na licu mjesta upućena u UKC Tuzla, prenosi “Fokus“.

Prema informacijama iz MUP –a TK smrtno je stradao radnik čiji su inicijali H.M. Teže povrede zadobio je S. M. koji je zadržan na liječenju u Klinici za ortopediju i traumatologiju, dok je radnik I. Dž. nakon pregleda pušten na kućno liječenje.

– Povrijeđeni radnik S. M. smješten je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju zbog povreda ekstremiteta. Radnik I. Dž. je nakon pregleda pušten na kućno liječenje – potvrđeno je u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Inače, pješački most gradi se u neposrednoj blizini rijeka Soline i Jale, investitori su Grad Tuzla uz podršku Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH.

Nakon nesreće na radu u Tuzli, oglasila se i kompanija Širbegović Inžinjering koja izvodi radove. Iz kompanije su poručili da će tačan uzrok nesreće biti utvrđen nakon provođenja istrage, ali i da je na mjestu nesreće vršen redovni inspekcijski pregled i da je sve bilo u skladu s normama.

“Tokom izvođenja radova na pješačkom mostu u Tuzli došlo je do nesretnog slučaja u kojem je nažalost smrtno stradao naš radnik H. M., dok su druga dvojica radnika lakše povrijeđena i nalaze se van životne opasnosti. Do nesreće je došlo usljed prevrtanja betonskog mostovskog nosača u toku montaže omnia ploča. Uvidom u dokumentaciju u tvorničkoj kontroli utvrđeno je da su betonski nosači i omnia ploče proizvedeni u skladu s projektnom dokumentacijom i važećim normama i za njih je proveda kompletna procedura kontrole tvroničke proizvodnje. Izvršen je redovni inspekcijski pregled nadzorne službe”, tvrde iz kompanije.

Navode da će o rezultatima istrage javnost pravovremeno obavijestiti i dodaju da je nastradali radnik 22 godine radio u njihovoj firmi na poslovima montaže AB konstrukcije, te da je bio jedan od najboljih radnika koje su imali.

“Njegova tragična pogobija kako za porodicu, tako i za naš kolektiv, predstavlja nenadoknadiv gubitak. Danas smo izgubili stručnog, pouzdanog radnika i brigadira koji je dao neprocjenjiv doprinos izgradnji velikog broja objekata na kojima je bio vodeći mentor. Uprava firme i svi uposlenici porodici izražavaju najiskrenije saučešće”, poručili su iz kompanije.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.