15.4.2020. 15:09
0
Pravomoćno: Četvorici bivših specijalaca MUP-a RS 40 godina zatvora zbog "filmske" pljačke
Vrhovni sud RS u srijedu je pravomoćno osudio četvoricu bivših pripadnika posebnih jedinica MUP-a Republike Srpske, a ukupna zatvorska kazna je 40 godina zbog pljačke više od 300.000 eura 2015. godine, saopćeno je medijima iz Vrhovnog suda RS.

Bivši specijalci Vladan Malić (37), Goran Paraš (32) i Aleksandar Popović (34) pravomoćno su osuđeni na po 10,5 godina zatvora, a njihov suučesnik Oleg Banda (35) na 8,5 godina zatvora.

U prvostepenom postupku kaznu im je izrekao banjalučki Okružni sud, a entitetski Vrhovni sud je potvrdio odbacivši sve žalbe obrane.

Četvorica nekadašnjih policajaca su 22. septembra 2015. presreli pošiljku novca u vlasništvu UniCredit banke, koja je transportirana u središnjicu u Zagreb.

Presreli su zaštitarsko oklopno vozilo na autocesti Banja Luka - Bosanska Gradiška a potom su, pucajući iz pušaša i uz prijetnju raketnim bacačem, zaštitare natjerali da otvore vrata kako bi odnijeli novac.

Istragom je utvrđeno kako su tada ukrali novac u protuvrijednosti od 315.000 eura. 

Uhapšeni su u januaru 2016. godine


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.