30.3.2021. 15:18
0
Uhapšeni A.R. (28) i A.D. (27): Ucjenjivali Mostarca kompromitirajućim snimkama, pokušali iznuditi 100.000 KM
Pripadnici Federalne uprave policije jučer su uhapsili nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona uhapsili dvojicu mladića iz Novog Travnika A.R. (28) i A.D. (27), koji se sumnjiče za krivična djela ucjena i neovlašteno snimanje

Po naredbi Općinskog suda u Mostaru izvršeni su pretresi objekata koje koriste osumnjičeni na dvije lokacije na području Srednjobosanskog kantona gdje su pronađeni i oduzeti predmeti koji su korišteni prilikom izvršenja krivičnih djela.

Naime, A.R. i A.D. se sumnjiče da su u novembru 2020. godine pribavili kompromitirajuće snimke žrtve u Mostaru. Potom su ga od decembra 2020. do januara 2021. godine ucijenjivali da će javno objaviti snimke, ukoliko im ne isplati 100.000,00 KM.

Uhapšeni su saslušani u prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, te su u zakonskom roku predata u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.