28.3.2024. 21:13
0
Poznato ko je u Hadžićima uhapšen zbog nestanka Danke Ilić: Tražili 50.000 KM za informacije
FOTO: fup
Pripadnici Federalne uprave policije u Hadžićima kod Sarajeva uhapsili su tri osobe zbog tvrdnje da su povezani sa nestankom djevojčice Danke Ilić (2) iz Srbije.

“Federalna uprava policije postupajući po aktu NCB Interpol Beograd poduzela je mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a koje su rezultirale lišavanjem slobode tri lica na teritorij Hadžića, Kanton Sarajevo.

Istražitelji Odsjeka za cyber kriminal Federalne uprave policije locirali su putem IP adresa osobe koje su tvrdile kako imaju saznanja o nestanku maloljetne djevojčice u Republici Srbiji, odnosno koje su tražile 50 hiljada KM za otkrivanje informacija.

Maloljetna djevojčica nije pronađena na teritorij Hadžića, a u toku je kriminalistička obrada lica lišenih slobode, izjavio je federalni inspektor Ervin Mušinović.

Uhapšeni su Zakuan Tufankiji (52), državljanin BiH, Muhamed Tufankiji (23), državljanin BiH i Bashar Tufankiji (24), državljanin BiH i Sirije.

Navodno su njih trojica na TikToku pisali komentare kako znaju gdje je djevojčica.

Podsjetimo, čitava Srbija od utorka traga za nestalom djevojčicom Dankom Ilić. Djevojčica je nestala u Banjskom Polju kod Bora.

Zbog nestanka djevojčice, u Srbiji je prvi put korišten Amber alert.

FUP
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.