27.4.2024. 15:51
0
Tornado u Nebraski odnio živote, stotine kuća uništeno
FOTO: Screenshot
Tri osobe su povrijeđene u okrugu Lankaster u američkoj državi Nebraska kada se zbog razornog tornada urušio industrijski objekat u kojem je bilo 70 ljudi, a svi su evakuisani, saopštile su vlasti.

Danas stižu informacije da je snažna olija zahvatila dijelove jugoistoka SAD, te da ima mrtvih.

Više tornada pogodilo je u petak Nebrasku i američku saveznu državu Ajovu, a najrazorniji je pogodio sjeverozapadna predgrađa Omahe, grada sa 485.000 stanovnika, čemu svjedoče i brojni snimci na društvenim mrežama.

Tornado je oštetio stotine kuća i drugih objekata, a bez struje je ostalo oko 10.000 potrošača u toj oblasti. 

Fotografije na društvenim mrežama pokazuju da je mali grad Minden u Ajovi, oko 48,3 kilometra sjeveroistočno od Omahe, takođe pretrpio. 

Policija je saopštila da je zbog tornada došlo do prevrtanja voza u blizini Vejverlija u Nebraski.

(Erna H.) 

SADTORNADO
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.