6.6.2016. 10:45
2
Sarajevo: Drama u Hitnoj pomoći, pijani mladić napao doktoricu i portira
U nedjelju oko četiri sata ujutro u sarajevsku Hitnu pomoć došao je 25-godišnji P.S. koji je u alkoholiziranom stanju napao dežurnu doktoricu i protira.

Sukob je izbio zbog 24-godišnje djevojke inicijala P.E. iz Sarajeva, koja je privedena zajedno sa P.S.

Prije incidenta, ispred Hitne pomoći je stigao automobil u kojem je bilo nekoliko pijanih osoba. P.S. je uveo P.E. koja je bila u vidno alkoholiziranom stanju. Nakon što je uvedena u prostorije za pregled, samoinicijativno je odlučila napustiti Hitnu pomoć. P.S. se vratio u Hitnu noseći u naručju P.E., a u jedenom trenutku je nasrnuo na doktoricu i protira koji ju je pokušao zaštiti. 

"Pijani mladić je, kako su mi prenijeli moji saradnici, tada podivljao i polupao sav inventar. Polomio je računare, telefone, stolove. Dohvatio se čak i naših protokola, te ih je sve pocijepao", kazala je  direktorica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Sena Softić-Taljanović za Faktor. 

Prema njenim riječima, portira je zadobio ozbiljnu povredu ruke. 

(Adna Zukanović-Zilić)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.