15.12.2016. 18:40
0
Radnici oteo 2.000 maraka, pobjegao pješke, uhapšen 15 minuta nakon pljačke
Dragan Kopanja (43) iz Banje Luke uhapšen je jučer zbog sumnje da je izvršio razbojništvo u trgovini "Mir" u Velikom Blaškom kod Laktaša.

On je maskiran, prijeteći nožem, od radnice oteo oko 2.000 maraka.

Pljačka se dogodila oko 17.25 sati i razbojnik je pješke pobjegao iz trgovine. Međutim, brzom reakcijom policije pronađen je i uhapšen za svega 15 minuta.

- U blizini mjesta pljačke pronađen je automobil Citroen sa kojim je osumnjičeni imao namjeru da pobjegne. Po nalogu suda izvršen je pretres tog vozila u kome je pronađen ukradeni novac, kao i nož i garderoba koje je koristio u razbojništvu - navode u policiji.

Uz izvještaj o počinjenom djelu, Kopanja je danas predat u Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci, koje će nakon saslušanja odlučiti o prijedlogu za pritvor.

(Avaz/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.