26.1.2017. 11:11
0
MUPKS: Hapšenja zbog droge i nasilničkog ponašanja
U srijedu u 09.15 sati, na kolovozu ulice Bulevar Meše Selimovića, općina Novi Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka B.M. rođen 1941. godine u Rogatici, nastanjen u Sarajevu, od putničkog motornog vozila “vw passat”, reg. oznake M25-K-039, kojim je upravljao vozač K.B. rođen 1949. godine u Priboju, gdje je i nastanjen, s privremenim boravkom u Sarajevu.

U nezgodi na licu mjesta smrtno je stradao pješak B.M, što je konstatovano od ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Tijelo preminulog je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po nalogu tužioca biti izvršena obdukcija. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. 

Istog dana u 14.00 sati, slobode je lišen vozač K.S., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa, a u vezi s ugrožavanjem javnog prometa. Nastavlja se rad na dokumentovanju  navedenog događaja.

Na području KS-a 23 saobraćajne nezgode

Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata dogodile su se 23 saobraćajne nezgode, od toga 21 s materijalnom štetom i dvije s nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba smrtno stradala i dvije 2 lakše povrijeđene. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno pet vozača, jedna osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i tri neregistrovana motorna vozila.

Uhapšeni zbog droge

U srijedu u 22.40 sati, policijski službenici III PU lišili su slobode N.I., rođen 1996. godine u Tuzli, nastanjen u Đurđeviku, Z.A., rođen 1985. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, A.A., rođen 1997. godine u Njemačkoj, nastanjen u Sarajevu i B.Z., rođen 1994. godine u Tuzli, nastanjen u Živinicama,  zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Isti su navedenog dana oko 22,00 sati u ulici Safeta Zajke, općina Novi Grad Sarajevo, prilikom zaustavljanja od policijskih službenika,  iz putničkog motornog vozila marke "vw golf 3", reg. oznake E79-J-462, izbacili jednu kesu sa zeljastom materijom koja asocira na drogu marihuanu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji je naložio da se predmetno vozilo privremeno oduzme radi vršenja pretresa. Navedene osobe su lišena slobode i predata u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju opisanog krivičnog djela.

Nasilničko ponašanje i pronalazak oružja

U srijedu u 21.00 sat u ulici Doglodi, općina Ilidža, policijski službenici IV PU lišili su slobode I.M., rođen 1989.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je  počinio  krivično djelo nasilničko ponašanje i člana 52. ZONDINOIM-a. Prilikom pregleda kod istog je pronađen i oduzet pištolj marke "CZ", cal. 7,65 mm, s okvirom i tri metka istog kalibra. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a I.M. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedene osobe, saopćeno je iz MUPKS-a. 

(FENA)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.