3.2.2017. 14:24
0
Jednomjesečni pritvor 20-godišnjem Denisu Peranoviću za razbojništvo
Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Denisa Peranovića (20) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo - razbojništvo.

Postoji osnovana sumnja da je Peranović 27. januara u naselju Lipnica kod Tuzle, maskiran i naoružan pištoljem, ušao u jednu sportsku kladionicu, repetirao pištolj i uperio ga prema dvojici posjetilaca kladionice i radnici, tražeći od nje novac.

U strahu da će osumnjičeni upotrijebiti pištolj,  radnica mu je predala oko 900 KM koje je imala u kasi, nakon čega je  pobjegao.

Pripadnici OKP PU Tuzla su 1. februara osumnjičenog  identifikovali i lišili slobode, obavili  su kriminalističku obradu, te ga uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predali u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao Peranovića, saopćeno je iz Tužilaštva TK.

Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Zlatka Crvenkovića (41) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo  neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju s krivičnim djelom neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja i bitnih dijelova za oružje iz Zakona o oružju i municiji Tuzlanskog kantona.

Pripadnici MUP-a TK su po naredbi Općinskog suda Tuzla 31. januara izvršili pretres porodične kuće osumnjičenog u Tuzli i pronašli paket sa oko 150 grama droge marihuana (Cannabis sativa) pripremljene za prodaju, te jedan samostrijel s rezervnim dijelovima i optički nišan,  za što nije imao odgovarajuću dozvolu nadležne policijske uprave.

Nakon izvršenog pretresa osumnjičeni je lišen slobode, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Protiv osumnjičenog je donesena naredba o provođenju istrage i ispitan je u prostorijama Tužilaštva.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.