16.3.2017. 16:49
5
Detalji pucnjave na Mojmilu: Fahro Kahriman pozvao Harisa Godinjaka vani, a onda počeo da puca prema njemu
Dvadesetdevetogodišnji Haris Godinjak iz Sarajeva teško je ranjen u sinoćnjoj pucnjavi koja se dogodila u sarajevskom naselju Mojmilo.

Pucnjava se dogodila sinoć oko 20:20 sati ispred ugostiteljskog objekta "Twins" na Trgu Barcelone u sarajevskom naselju Mojmilo. Godinjak je teško ranjen u glavu hicima iz pištolja i to se sve dogodilo pred očima gostiju.

Ranjeni Godinjak je sa teškim povredama glave prebačen na KCUS, gdje su mu se ljekari cijelu noć borili za život na operacionom stolu. Godinjak je hitno operisan, a još uvijek su nezahvalne sve daljne prognoze o zdravstvenom stanju ovog mladića.

Veliki broj pripadnika MUP-a KS krenuo je sinoć odmah u potragu za osobom koja je pucala u glavu Godinjaku, a radi se o 23-godišnjem Fahri Kahrimanu Covi za kojeg se sumnja da je pucao u Harisa Godinjaka. Pojedini mediji prenose kako je Kahriman došao pred kafić, te u hodu počeo pucati prema Godinjaku koji je sjedio u staklenom portalu objekta. Ispalio je nekoliko hitaca, a najmanje jedan od njih je Godinjaka pogodio u glavu. Navodi se da je povod za pucnjavu taj što je Godinjak duže vrijeme navodno malteretirao Kahrimana, a navodno su se sukobljavali zbog nelegalnih poslova s drogom.

Dvije verzije priče

Prve informacije su kazale da su u pucnjavi učestvovale tri osobe. Prema pisanju Dnevnog Avaza, Kahriman se sam predao nakon pucnjave. Prema izjavama očevidaca, u kafiću je Godinjak sjedio sa svojim prijateljima, a u istom objektu se nalazilo i nekoliko rukometaša jednog sarajevskog kluba koji su imali namjeru da gledaju utakmicu fudbalske Lige prvaka. 

Druga verzija priče kaže kako se na vratima objekta pojavio Kahriman koji je pozvao Godinjaka vani, kako bi navodno raščistili neke stvari. Razmijenili su tek nekoliko riječi, a onda se dogodila pucnjava. Napadač je pucao prema Godinjaku, koji je potom pao, a onda je Kahriman počeo da bježi. Gosti obljižnjeg kafića su u panici također počeli da bježe. Ubrzo nakon pucnjave na mjestu događaja se pojavio Godinjakov otac koji je, shvativši da mu je sin teško ranjen, počeo da vrišti i da psuje. Očito je bilo da je napadač ispalio više hitaca prema Harisu Godinjaku.

Jedan od mještana Mojmila je za Avaz rekao kako su se gosti bukvalno bacali na pod i kako su nakon toga nasumično počeli da bježe glavom bez obzira. Na mjestu pucnjave su se vidjeli tragovi krvi, kao i više čahura. Navodno postoji i vdei nadzor na obližnjoj kladionici, stoga je nemili događaj vjerovatni snimila ta kamera.

Prema posljednjim informacijama koje dolaze sa KCUS-a, ranjeni Haris Godinjak je i dalje u teškom zdravstvenom stanju, a doktori mu se i dalje bore za život. 

"Dana 15.03.2017. godine u 20:20 sati, obaviještena je III PU da je u ulici Olimpijska, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja. Izlaskom na lice mjesta policijski službenici su zatekli povrijeđenog G.H., rođen 1988. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Povrijeđeni je vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo prevezen u KCU u Sarajevu, gdje je na Klinici za anesteziju i reanimaciju zadržan na daljem liječenju. Od strane ljekara kod istog su konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana u 23:00 sati policijski službenici su lišili slobode K.F., rođen 1994. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivino djelo iz člana 166., a u vezi sa članom 28. KZ FBiH (Ubistvo u pokušaju)"
, stoji u saopćenju MUP-a KS.

Sabrana djela ranjenog Godinjaka

Podsjećanja radi, Source.ba portal je pisao o pucnjavi iz mjeseca februara 2015. godine. Naime, u sarajevskom naselju Mojmilo, na Trgu Barcelone, 24. februara 2015. godine, oko 11 sati i 20 minuta, došlo je do pucnjave u kojoj je teže ranjen Jasenko Jahić (38). U Jahića je pucao Haris Godinjak, osoba koja je od ranije poznata policiji. Sa Godinjakom su, u trenutku pucnjave, bila još trojica mladića.

Prema izjavama očevidaca, noć prije pucnjave Godinjak i Jahić su se žestoko posvađali ispred jednog ugostiteljskog objekta, a nakon verbalnog konflikta uslijedio je i fizički. Jedan od dvojice učesnika u svađi kod sebe je imao i nož. Prema izjavama očevidaca, tuča koja se dogodila noć prije pucnjave, je produkt netrpeljivosti Jahića i Godinjaka koja traje već dugo vremena, a samo je bilo pitanje vremena kada će se nešto slično dogoditi. Do prvog obračuna spomenutih osoba došlo je još prije nekoliko mjeseci, kada je Godinjak ponio kalašnjikov i sa njim „mahao“ ispred ugostiteljskog objekta „La Vita“. To je, inače, ugostiteljski objekat u koji je često svraćao Jahić. 

Očevici su istakli da je Jasenko Jahić jučer izašao iz svog vozila (Škoda Octavia), kada je na njega, iz neposredne blizine, počeo da puca Haris Godinjak. Jedan od metaka je pogodio i taxi vozilo koje je bilo parkirano na štandu (također Škoda Octavia). Na svu sreću, taksista je ostao nepovrijeđen. Međutim, jedan metak pogodio je Jahića u desnu natkoljenicu, a nakon što mu je ukazana medicinska pomoć na licu mjesta, Jahić je prebačen na KCUS. 

Prema izjavama očevidaca, nakon što je Jahić pogođen u natkoljenicu i nakon što je pao na zemlju, Godinjak mu je prišao, te ga nogom udario u glavu. Inače, Haris Godinjak je osoba koja je i od ranije poznata policiji. Godinjak je nedavno izašao iz zatvora, a prije dvije godine je nožem nanio teške povrede Aldinu Smajkanu, pisali smo svojevremeno još prije dvije godine.

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.