27.3.2017. 22:22
0
Ribar koji je pronašao Natašu Pupčević: Na površini vode ugledao sam nešto neobično, a kada sam se zagledao vidio sam da se radi o ljudskom tijelu
Tijelo nestale studentice Medicinskog fakulteta u Banjoj Luci Nataše Pupčević u petak, 25. marta, u rijeci Savi u Rajevom Selu (Republika Hrvatska) pronašao je ribar iz ovog naselja Dražen Komadina, pise Avaz.

U petak oko 10.30 sati pecali smo, po običaju, u Rajevom Selu kod Vrbanje na Savi, dijelu koji pripada Hrvatskoj. Odjednom sam na površini vode ugledao nešto neobično. Kada sam se zagledao, vidio sam da se radi o ljudskom tijelu, a duga kosa je otkrivala da je riječ o osobi ženskog spola. Odmah smo pozvali policiju - kazao je Komadina, koji nam je pokazao mjesto gdje je pronađeno tijelo Nataše Pupčević.

Nestanak djevojke porodica je prijavila prije mjesec. U Bosanskom Šamcu su nam kazali da je porodica Pupčević živjela teško, plaćajući kiriju, jer je njihova kuća u Turšinovcu poplavljena prije tri godine. Datum sahrane još nije određen.

- Zbog toga što je tijelo pronađeno uoči vikenda, ostalo je da se obdukcija završi, najvjerovatnije, u ponedjeljak (danas, op. a.), a onda će se odlučiti o mjestu i vremenu sahrane. Roditeljima je veoma teško zbog gubitka djeteta, oni su u šoku, a i agonija o ovom dugo traje - kaže rođak Pupčevića Andrija.

U porodici ne žele govoriti o tragediji koja se dogodila i potresla ovaj kraj.

Preživljavala teške trenutke


Naša sagovornica, koja nije željela da joj otkrivamo identitet, kazala nam je da nije tajna da je djevojka na sebe digla ruku, jer više nije mogla gledati dešavanja u porodici. Da je Nataša u svojoj porodici preživljavala teške trenutke, govore i SMS-ovi koje je slala pojedinim osobama u Bosanskom Šamcu i Modriči te drugarici na fakultetu. Poruke se za sada čuvaju kao materijalni dokazi za tužilaštvo. Iz tih razloga Nataša je išla i u Centar za mentalno zdravlje u Modriči.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.