5.5.2017. 19:42
0
Hametova pijaca u Tuzli sinoć u potpunosti izgorjela
Popularna i vrlo posjećena Hametova pijaca na Stupinama u Tuzli sinoć je u potpunosti izgorjela, a pripadnici kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona još uvije tragaju za uzrocima požara.

Vatrogasci su odmah odgovorili zadatku. Komandir smjene Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla Željko Stojanović kaže da su zatekli ogroman plamen koji se širio velikom brzinom. Gašenje su otežavale eksplozije zbog kojih je bilo vrlo teško prići centru požarišta. U prvom momentu gorilo je više od 80 štandova.

- Kada smo ustanovili da to neće ići baš glatko, onda smo pristupili jednoj kombinovanoj navali, uspjeli smo spasiti štandove koji nisu bili zahvaćeni požarom - rekao je komandir Stojanović, dodajući da je bilo više od 30-ak štandova koji uopće nisu izgorili.

Požar je lokaliziran za manje od sat vremena. Uzrok je, kaže, trenutno teško precizirati jer na ovom dijelu pijace nema električne energije, a požari, kako je rekao, obično nastaju zbog neispravnih električnih instalacija.

Vlasnici štandova odmah su se počeli okupljati oko pijace, pokušavajući spasiti bilo šta od svoje robe.

Trgovci su zabrinuti i zbog činjenice što štandovi nisu bili osigurani, pa su postavljali pitanje od koga naplatiti štetu.

U Tužiteljstvu Tuzlanskog kantona kazali su da će više informacija o ovom događaju imati u ponedjeljak, 8. maja.

Fena / Video: Kameleon MM

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.