6.7.2017. 10:31
0
U akciji policije TK uhapšeno 12 osoba, među kojima i tri žene
Dvanaest osoba, među kojima i tri žene, uhapšeno je jučer u akciji službenika Sektora kriminalističke policije MUP TK-a - Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga zbog sumnje da su u proteklom periodu na području grada Tuzla počinili više krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, kao i krivičnog djela posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

Prema saopćenju MUP-a TK, službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom TK i postupajući po naredbama Općinskog suda u Tuzli, izvršili pretrese na 13 lokacija na području grada Tuzla, kojom prilikom su slobode lišeni G.U. (34), M.A. (31), H.F. (31), M.A. (29), I.S. (28), G.O. (29), K.K. (26), T.S. (21), H.D. (31), A.M. (30), M.P. (55) i T.A. (50), svi iz Tuzle. 

Prilikom pretresa na navedenim lokacijama pronađena je određena količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "cannabis“, što će biti predmet vještačenja, te oružje, minsko-eksplozivne naprave, mobilni telefoni, kao i drugi predmeti koji ukazuju na izvršenje krivičnog djela.

Nakon kriminalističke obrade, navedene osobe će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predate u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu TK.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.