8.7.2017. 19:56
0
Požar iznad Mostara, vatra prijeti kućama
U mjestu Miljkovići šest kilometara od Mostara prema Čitluku izbio je danas veliki požar. Gore trava i nisko raslinje, ali zbog visokih temperatura vatrena linija duga nekoliko kilometara širi se velikom brzinom te prijeti obiteljskim domovima tog naselja.

Od 13 sati požar neumorno gasi 11 vatrogasaca sa četiri vozila.

Teren je nepristupačan, zbog čega vatrogasci gase požar pod naprtnjačama, a u ovoj misiji pomaže im i lokalno stanovništvo, koje nosi vodu i pomaže vatrogascima puniti naprtnjače, kako bi od vatre obranili svoje domove.

Crni oblak dima koji se nadvio iznad Mostara nagovještava dugu noć za mještane Miljkovića i mostarske vatrogasce, a dramatično stanje s terena zabilježio je fotoreporter Anadolije, koji je rame uz rame s vatrogascima išao na mjesto događaja, prenosi N1.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.