29.10.2017. 22:04
0
Naložena obdukcija tijela dječaka kojeg je udario kombi u Motikama
Okružno tužilaštvo Banjaluka naložilo je obdukciju tijela dječaka koji je u subotu preminuo od posljedica saobraćajne nesreće, potvrđeno je ovo "Nezavisnim novinama".

U ovom trenutku optužnica protiv vozača kombija još nije podignuta.

"Uglavnom, cijela istraga mora se završiti i tek nakon toga možemo pričati o podizanju optužnice protiv vozača", rekli su u Tužilaštvu, pišu Nezavisne.

Preminuli desetogodišnjak V.P. je, 10. oktobra 2017. godine, teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u Banjalučkom naselju Motike, u Ulici kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića.

Dječaka je tada udario kombi kojim je upravljao Goran Šurlan (32), takođe iz Banjaluke. Šurlan je već jednom bio u zatvoru i to takođe zbog nesreće u kojoj je stradala jedna osoba.

Neki očevici ove stravične saobraćajke potvrdili su da je dječaka udario kombi u trenutku kada je izašao iz autobusa i krenuo prema cesti. Na ovom putu kroz Motike prije nekoliko godina izgubljen je još jedan mladi život, tačnije, 2013. godine poginuo je Milan Milešević (18) na neosvijetljenom dijelu saobraćajnice dok se vraćao kući.

Dječak je odmah po prijemu u Univerzitetski klinički centar RS priključen na aparate za mehaničku ventilaciju, ali poslije višednevne borbe nije uspio da se izbori sa povredama.

Sahrana će biti obavljena u ponedjeljak, u 13 časova, na groblju "Sveta Ognjena Marija", u naselju Donji Drakulić.

(Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.