2.12.2017. 21:35
0
Roditelji u stopu prate djecu, vijećnici čekaju potez policije
Roditelji djece na području Gračanice, nakon šokantne priče o navodnim pokušajima otmice učenika, i dalje strahuju za njihovu sigurnost. Situacija u gračaničkim naseljima nije se smirila tako da je pitanje sigurnosti najmlađih stanovnika postavljeno i na sjednici Općinskog vijeća Gračanica.

Priče mještana

Vijećnik Ahmet Šakušić apelirao je na Policijsku upravu Gračanica nakon brojnih priča mještana, ali i uznemirujućih objava na društvenim mrežama o navodnim pokušajima otmica djevojčica i dječaka u nekoliko gračaničkih naselja.

- Roditelji su uznemireni, uplašeni i zabrinuti za sigurnost svoje djece. Poslije onoga što se čulo i navodno dogodilo u Stjepan-Polju, Pribavi, Gornjoj Orahovici i Škahovici, svoju djecu, bilo u večernjim ili jutarnjim satima, odvode i dovode kući iz škole - kazao je Šakušić.

Tragom vijećnićkog pitanja razgovarali smo s načelnikom Policijske uprave Gračanica Safetom Ibrahimovićem.

- Što se tiče priča koje kruže o navodnim pokušajima otmice djece, odnosno krivičnih djela u vezi s ovim slučajevima, do sada smo zaprimili pet prijava i postupili po njima. Do sada nismo došli do saznanja da je u svemu ovome bilo elemenata krivičnog djela - kaže Ibrahimović.

Sumnjivo vozilo

Prvi prijavljeni slučaj odigrao se 2. novembra u 19.15 sati u Stjepan-Polju, gdje se u blizini kuće učenice srednje škole zaustavilo vozilo crne boje, iz kojeg je izašao muškarac s bradom. Prišao je učenici, a ona je pobjegla u svoju kuću. Potom je 11. novembra prijavljen slučaj u Pribavi. U blizini zgrade Osnovne škole u 18 sati pored jednog djeteta zaustavio se Golf 2, a dijete je odmah pobjeglo.

Isti slučaj dogodio se 17. novembra u 12.40 sati i u 20.25 sati u selu Škahovica, kada se u selu u dva navrata pojavljivalo sumnjivo vozilo. Konačno, 18. novembra ove godine u naselju Orahovica Gornja oko 14 sati uočene su dvije osobe romske nacionalnosti s kombijem, nakon čega se dječak uplašio i pobjegao.

Ne nasjedati na pisanje na društvenim mrežama 

Načelnik PU Gračanica Safet Ibrahimović kazao je kako policija i dalje radi po prijavama građana.

- Pozivam građane da ne nasjedaju na dezinformacije ili na neosnovane priče i pisanje pojedinih na društevnim mrežama - apelirao je načelnik Ibrahimović, pise Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.