13.12.2017. 12:30
2
U rijeku prvo upao Aldin Mulić (28), a za njim i konobar I.F. (24): Na terenu više od 100 ljudi, potraga za nestalim mladićima proširena do Jošanice
Od ranog jutra oko 100 spasilaca pretražuje korito rijeke Miljacke kako bi pronašli tijela dva mladića koji su u noći sa utorak na srijedu upali u nabujalu rijeku.

Kako je rekla Majda Kovač, portparol FUCZ-a za Patriju, rejon potrage proširen je do Jošanice, a obaviještene su i ekipe u Visokom da budu u pripavnosti ukoliko se potraga proširi.

- Na terenu su čamci kod RTV doma i Vistafona, a dobili smo čamce i od jednog rafting kluba. Rijeka je izrazito mutna i brza, ali naši spasioci pretražuju područje – kazala je Kovač.

Prema informacijama u rijeku je upao prvo Aldin Mulić (1989.), brat vlasnika kafića Argellini na Dolac Malti, a za njim i konobar I.F. (1993.). Okolnosti koje su prethodile ovoj tragediji još uvijek nisu poznate. 

S obzirom da tijela mladića nisu isplivala, postoji mogućnost da su zarobljena u rolnama u rijeci Miljacki.  

(Patria)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.