10.10.2018. 12:20
0
Nakon eksplozije uz Rafineriji nafte Bosanski Brod: Bilo je strašno, kao da se ruši cijeli svijet. Prozori i vrata su letjeli na sve strane
FOTO: avaz
Povrijeđene radnike u dobojskoj bolnici posjetio je i načelnik Bosanskog Broda Ilija Jovičić

Od devetorice radnika koji su povrijeđeni u sinoćnjoj eksploziji u Rafineriji nafte Bosanski Brod, trojica su, odmah nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja, puštena na kućno liječenje, a šestorica upućena na Odjeljenje hirurgije Opće bolnice Doboj. Ovdje ih je spremno dočekala ekipa ljekara i medicinskih sestara. Jutros je jedan radnik otpušten na kućni oporavak, a za petoricu se rade radiološki nalazi. 

Dežurni hirurg, dr. Zoran Blagojević nam je jutros izjavio da su radnici u eksploziji zadobili lake tjelesne povrede u vidu posjekotina od stakla, ogrebotine od detonacije, oderotine od padova.

Oni su zadržani na odjeljenju i za njih radimo radiološke preglede - kazao je dr. Blagojević. Povrijeđeni radnici nisu bili voljni novinarima davati bilo kakve informacije o tome šta su doživjeli, jer su još u šoku.

Nekoliko rečenica je izgovorio 27-godišnji radnik Mirko Trifunović.

- Bilo je strašno, kao da se ruši cijeli svijet. Prozori i vrata su letjeli na sve strane, obrušavao se dio krova. Bila je velika panika, ali je važno da je ostala glava na ramenu - rekao je Trifunović.

Povrijeđene radnike u dobojskoj bolnici posjetio je i načelnik Bosanskog Broda Ilija Jovičić. Kaže da je poslije posjete radnika slika malo vedrija od one sinoćnje.


- Drago mi je da su radnici dobro i stabilnog zdravstvenog stanja. Žao mi je radnika Ljube Patkovića iz Donjeg Višnjika kod Dervente, koji je u ovom nesretnom slučaju izgubio život i njegovoj porodici izjavljujem iskreno saučešće - rekao je Jovičič, prenosi Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.