7.11.2018. 14:43
0
Predložen pritvor za Cvijana Tomanića i Sreću Kandića: Mjere pritvora predložene kako ne bi pobjegli iz BiH
Postupajući tužilac Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva Bosne i Hercegovine, nakon ispitivanja osumnjičenih, uputio je prema Sudu Bosne i Hercegovine prijedlog za određivanje mjere pritvora za Cvijana Tomanića, rođenog 1966. godine u Zvorniku i Sreću Kandića, rođenog 1953. godine u Šapcu.

Navedeni su pod istragom i terete se da su na području mjesta Glumina, općina Zvornik, počinili krivično djelo zločina protiv čovječnosti nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti.

Mjera pritvora je predložena zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenih, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike.

Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivan rad na predmetu, saopćeno je iz tog tužilaštva.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.