21.11.2018. 10:16
5
"Spreman sam da platim kaznu, ako ne budem mogao, pozvat ću građane da mi pomognu. Svi po jedan fening, da ne ostanem dužan"
Porodica ubijenog mladića Dženana Memića čija smrt nije rasvijetljena dvije godine i devet mjeseci nakon njegove smrti danas s početkom u 18 sati organizira mirno okupljenja kod spomenika ubijenoj djeci Sarajeva.

Porodica Memić poručila je da neće odustati od borbe za istinom, a pozivaju sve institucije da se uključe u ovaj slučaj. 

Kako piše Patria, Druga policijska uprava, Policijska stanica Centar podnijela je zahtjev Općinskom sudu u Sarajevu za pokretanje prekršajnog postupka protiv Muriza Memića  jer je 5. oktobra organizirao okupljanje građana, a prethodno nije podnio prijavu za njegovo održavanje.

Druga policijska uprava traži da se održi pretres na koji će biti pozvan i Memić, kao okrivljeni. Između ostalog policija od suda traži i da se izvrši uvid u DVD sa video zapisom koji je snimljen 29.09.2018., kao i DVD sa video zapisom snimljenim 5. oktobra 2018. godine.

Od suda traže da se Memić proglasi odgovornim za učinjeni prekršaj i kazni. 

Telefonski smo razgovarali sa Murizom Memićem, u video priogu poslušajte šta je rekao o navedenim optužbama i današnjim protestima.

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.