7.12.2018. 8:49
0
U akciji SIPA-e uhapšen inspektor SIPA-e
U akciji je uhapšen osumnjičeni inspektor Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA, a izvršeni su pretresi na više lokacija.
Tužiteljstvo BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu, proveli su akciju hapšenja i pretresa, u okviru aktivnosti na procesuiranju osumnjičenih za zloupotrebu položaja i koruptivne aktivnosti.

U akciji je uhapšen Marčetić Darko, rođen 1974. godine u Prijedoru, uposlen kao inspektor SIPA-e u Banja Luci.

On je osumnjičen da je djelujući u dogovoru sa osobama koje su izvršile ilegalan uvoz  sportskih medikamenata i određene količine opojne droge marihuana, zloupotrebio svoj službeni položaj i od osumnjičenih iznuđivao novac, kako bi nezakonito posredovao u njihovoj zaštiti od kaznenog procesuiranja.

Tokom istrage, utvrđeno je da je osumnjičeni zloupotrebio mogućnost pristupa policijskim i drugim evidencijama, kako bi uzimao podatke koje je koristio prilikom iznude novca od osumnjičenih.
Nakon hapšenja izvršeni su pretresi objekata i prostorija koje koristi osumnjičeni.

Osumnjičeni će biti predat postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga odučiti o daljim aktivnostima u predmetu.
 
AkcijaSipa
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.