15.2.2019. 21:10
0
Bivšem članu benda ’Seven Up’ sedam mjeseci zatvora
Karšić se 14. novembra 2018. u Aleji lipa pijan posvađao i naguravao s Ahmedom Kozićem i Goranom Popovićem, a potom je pretukao Muhameda Lelu.
Općinski sud u Sarajevu prihvatio je sporazum koji je Nermin Karšić (45), bivši član nekadašnjeg popularnog sarajevskog benda “Seven Up”, sklopio s Tužilaštvom Kantona Sarajevo i osudio ga na sedam mjeseci zatvora.  Karšiću je, ujedno, ukinut pritvor. Ovu informaciju potvrdio nam je advokat Omar Mehmedbašić, koji zastupa Karšića. 

Prema navodima iz optužnice, Karšić se 14. novembra 2018. u 20.20 sati u Aleji lipa na području Novog Sarajeva pijan posvađao i naguravao s Ahmedom Kozićem i Goranom Popovićem zvanim Maxi.
Potom je bez ikakvog povoda i razloga fizički napao Muhameda Lelu. Šakom mu je slomio nos. Povrijeđeni Lelo pao je na asfalt.

Sve trojica su ga prijavila policiji, koja je uhapsila Karšića, a Općinski sud ga je, na prijedlog Tužilaštva KS, pritvorio. Karšić je ranije osuđivan za različita krivična djela. 

Bend “Seven Up” osnovan je 1993. godine u ratnom Sarajevu na osnovu ideje tadašnjih tinejdžera Gordana Radića Gogija, Elvira Hadžijamakovića Lile, Zoltana Milića Zolija, Eldina Nizama Dine i Eldina Oprašića.

“Seven Up” je 1995. izdao svoj prvi album “Noćne ptice”. Proglašen je albumom godine. Krajem 1996. grupu je napustio Nermin Karšić, a došao je tada 15-godišnji Fuad Backović Deen, piše Avaz.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.