5.4.2019. 16:54
0
Šestero državljana BiH osuđeno na više od 45 godina zatvora
Sud u Trentu osudio je šestero državljana BiH na više od 45 godina zatvora zbog međunarodnog krijumčarenja droge i drugih krivičnih djela u okviru predmeta "Zaghi"!

Osuđeni su Anis Šerifović na 13 godina i 4 mjeseca zatvora, Zahid Šerifović na 12 godina, Eldin Kametović na 7 godina zatvora, Meris Halilčević na četiri i po godine, Dragan Hilak osuđen je na 4 godine, Boris Torbica na 3 godine, Andrea Major na 3 godine i 4 mjeseca. Od sedmero državljana BiH oslobođen je samo Dražen Grabovac iz Srpca.

Krivim su oglašeni i Italijani Antonio Garolo (Garollo) na 8 godina, Mateo Geleaco Piaćoto (Matteo Galeazzo Piccolotto) na 3 godine i 4 mjeseca, Bruno Os Emer (Bruno Oss Emer) na 3 godine, Elisa Mozer (Elisa Moser) na 3 godine i Simeone Peuher (Simone Puecher) na 6 godina, dok su oslobođeni Kristian Ferari (Cristian Ferrari), Mustafa Jelbaoui (Mustapha Jelbaoui), Alesandro Dorigoni (Alessandro Dorigoni), Franko Poli (Franco Paoli) i Andrea Ravaneli (Andrea Ravanelli).

Akcija "Zaghi" provedena je krajem februara prošle godine, kada su uhapšena ukupno 22 osumnjičena, kojima se na teret stavljalo da su bili dio organizirane kriminalne grupe koja je "Balkanskom rutom" krijumčarila drogu i na tome zaradila više od milion eura. Svi osumnjičeni uhapšeni su u Italiji, a akcija je realizirana u saradnji s policijskim agencijama iz BiH, Hrvatske, Slovenije i Austrije.


U akciji je zaplijenjeno više od 20 kilograma droge, 12 pušaka, više od 13.500 eura koji potječu od trgovine narkoticima te jedan motocikl. Istraga protiv osumnjičenih trajala je mjesecima, a za to vrijeme osumnjičenima su prisluškivani telefoni i, prema podacima italijanske policije, snimljeno je oko 120.000 razgovora između osumnjičenih, a prisluškivano je 138 telefona.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.