31.7.2020. 19:34
0
Zatražen pritvor za četiri osobe, za općinskog inspektora zabrana obavljanja dužnosti
Tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon ispitivanja osumnjičenih, predložio je određivanje jednomjesečnog pritvora za četiri od pet osoba uhapšenih nakon što su dva radnika poginula, a jedan teško povrijeđen na gradilištu na Stupu.

"Svih pet osoba je ispitano i protiv četiri je otvorena istraga za teško krivično djelo protiv sigurnosti ljudi i imovine, a u vezi sa nepropisnim i nepravilnim izvođenjem radova. Za njih je Kantonalnom sudu upućen prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora zbog bojazni da bi njihovo puštanje na slobodu rezultiralo uznemirenjem javnosti", kazao je Alem Hamzić iz Tužilaštva KS.

Peta uhapšena osobe je općinski inspektor za kojeg su zatražene mjere zabrane obavljanja dužnosti. 

U nesreći koja se dogodila u srijedu poginuli su 26-godišnji Ernes Baltić i 58-godišnji Muradif Đogo. 
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.