2.9.2020. 16:57
0
Detalji stravične eksplozije na Otoci: Oštećeno 11 vozila, bomba postavljena ispod automobila nekadašnjeg policajca
FOTO: Dnevni Avaz
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo okončali su uviđaj u podzemnoj garaži zgrade u ulici Džemala Bijedića na broju 129, u sarajevskom naselju Nova Otoka, gdje je jutros u 8:28 sati odjeknula strahovita ekspolozija.

Samo pukom srećom nije bilo povrijeđenih, jer u trenutku eksplozije u blizini nije bilo ljudi. Kako se moglo vidjeti na mjestu događaja, eksplozivna naprava je, najvjerovatnije, postavljena ispod luksuznog BMW-a, čemu svjedoče i velika oštećenja na spomenutom vozilu. Identitet vlasnika vozila iz policije za sada nisu otkrivali, prenosi Avaz.

Kako nezvanično saznaje Avaz, vlasnik automobila je S.Š. (identitet poznat redakciji). Navodno, on trenutno nije u BiH, a i ranije je njegova imovina bila na meti. Naime, nedavno je nepoznata osoba zapalila njegovo vozilo koje je, također, bilo parkirano u istoj garaži. 

Usljed jake detonacije oštećeno je još nekoliko vozila. O jačini eksplozije govori i to da su izvaljena vrata na nekoliko garaža te da su u blizini BMW-a popucali i zidovi.

Prema pisanju pojedinih medija, vlasnik automobila ispod kojeg je postavljena bomba je nekadašnji policijski službenik.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.