23.4.2021. 11:46
0
U nastavku policijske akcije u Sarajevu uhapšene još dvije osobe
Izvršenim pretresom kuće i pratećih objekata koje koristi pomenuta osoba u ul. Braće Kadić, područje općine Centar Sarajevo, policijski službenici su pronašli i uz potvrdu o oduzimanju privremeno oduzetih predmeta oduzeli jednu digitalnu vagu sa ostacima NN materije koja asocira na drogu i četiri paketića suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na marihuanu.
Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga su nastavljajući realizaciju operativne akcije "Kasper II", a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapsili su jučer u 12.50 sati osobu inicijala U. H., rođen 1978. godine iz Sarajeva, prenio je N1.

Policijski službenici su, na osnovu naredbe za pretres Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, izvršili pretres kuće i pratećih objekata u ul. Humka, područje općine Centar Sarajevo, koje koristi U. H. i tom prilikom pronašli i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeli jednu digitalnu vagu za precizno mjerenje sa ostacima NN materije koja asocira na opojnu drogu i jedan mobilni telefon.

Istog dana u 13.50 sati u okviru realizacije pomenute operativne akcije, policijski službenici su zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhaspili osobu inicijala E. Š., rođen 1989. godine iz Sarajeva.

Izvršenim pretresom kuće i pratećih objekata koje koristi pomenuta osoba u ul. Braće Kadić, područje općine Centar Sarajevo, policijski službenici su pronašli i uz potvrdu o oduzimanju privremeno oduzetih predmeta oduzeli jednu digitalnu vagu sa ostacima NN materije koja asocira na drogu i 4 (četiri) paketića suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Uhapšene osobe predate su u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na kriminalističkoj obradi lica i dokumentovanju navedenih krivičnih djela.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.