10.10.2021. 11:08
5
Sarajevski muzičar i biznismen: Ovo na suđenju je zet Zije Mutapa, duguje mi velike pare. Sljedeći put ću ga ja dočekati ispred suda
U Sudu Bosne i Hercegovine proteklih dana počelo suđenje u predmetu Zijad Mutap i dr. poznatiji kao "Dženan Memić". Osim Zijada, predmetom su obuhvaćeni Alisa Mutap-Ramić, Hasan Dupovac, Josip Barić i Muamer Ožegović.

Na suđenju, pored optuženih, pojavilo se nekoliko novih lica. Našem portalu obratio se Danijel Dafić, sarajevski biznismen i muzičar, kako bi nam otkrio da je na snimku koji je nastao prije početka suđenja, uočio njemu, dobro poznato lice.

"Pored advokata, primjetio sam Vedrana Gligorevića, zvanog Veca, koji mi duguje veliki iznos novca.  Ja sam u periodu od decembara 2018. pa do marta 2019 dao Vedranu nekoliko svojih  automobila da ih izdaje preko svoga rent-a-cara, da ja imam zaradu, a i on nešto preko mene. Kad sam vidio da nema novca, tražio sam vozila nazad i onda sam skontao da mi laže petlja, odgađa susret itd.. Na kraju je jedva priznao da je vozila prodao ili dao u neke svoje dugove", priča Džafić i nastavlja:

"Automobile je prodao po mnogo nižoj cijeni bez vlasničkih dozvola. Kasnije mi je čak tražio još 10.000 KM kako bi navodno uzeo nekog BMW-a 7-cu, koji je tada vrijedio 45 - 50 hiljada maraka, da tako očisti sav dug prema meni. Opet sam mu dao pare i nikada ga od tada nisam vidio".

Kako kaže, oni nije jedini koji je prevaren od strane Gligorevića.

"Nevjerovatno je kakve ideje ima taj prevarant. Zvao sam ga nekoliko puta, uvijek je imao neki izgovor. Jednom mi kaže kako BMW neće da upali, pa pokvaren mijenjač...Čekao sam da mi donese dug i vrati auta, dok je on bio na Vlašiću sa mojim Mercedesom ML-om, troššio pare na alkohol i narkotička sredstva.. Jednom me čak nazvala i Berina, Vedranova žena i kćerka Zijada Mutapa i rekla mi da će me prijaviti policiji zbog uznemiravanja i iznude. Kakva iznuda, ja sam samo tražio svoj novac?! Malo mi je  bilo lakše kada sam saznao da nisam jedini kome Vedran duguje pare, a čuo sam da je i Zijad Mutap radio slične radnje, meni on lično nije. Izgleda da je riječ o uigranoj šemi za varanje", kaže Džafić. 

Džafić nam je otkrio da se nada da će i na sljedećem ročištu ponovo pojaviti i Vedra Gligorević.

"Nadam se da će na sljedeće ročiste , gdje mu je punac osumnjičeni, doći i on, da ga ja dočkam ispred suda.. Svako svoje potražuje, ne može se porediti moje i Murizovo, ali nam je zajedničko sto imamo dodira sa takvom sortom", rekao je za kraj Danijel Džafić.

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.