29.11.2021. 11:11
0
Progovorio serijski pljačkaš iz Ljubuškog: Najviše mi je žao žrtava koje su pretrpjele strah zbog mene
Josip Antić iz Ljubuškog, nalazi se na izdržavanju desetogodišnje kazne iza rešetaka.

Osuđen je zbog serije razbojništava na području Hercegovine. Kaže, kaje se zbog svega, a najviše mu je žao žrtava koje su pretrpjele strah zbog njegovih razbojničkih pohoda.

Prema optužnici Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu, koju je zastupao tužitelj Mladen Hrstić, uz prijetnje pištoljem, dva razbojstva je počinio u Posušju na štetu benzinskih crpki MK-Monolit i Izvor, jedno u Grudama na štetu automatkluba MDI u Grudama i pet u Ljubuškom i to na štetu benzinskih crpki Karliko–Benz, Pro-Gas i Autodesting, te kladionice Petica plus d.o.o. Vitez i Dijane Artuković kao vlasnice S.T.R. “Danijel” u mjestu Vitina. Plijen se kretao od nekoliko stotina do 3000 KM.

Županijski sud u Širokom Brijegu je nakon provedene rasprave Josipa Antića proglasio krivim za sve tačke optužnice.

Inače, on je i ranije zbog razbojstva bio nepravomoćno osuđen na 2 i pol godine.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.