30.6.2023. 15:56
0
Izbo djevojku nožem, ugušio je truleks krpom, zapalio stan, pa priznao krivicu: Evo koliku je kaznu dobio za ovakav zločin
Žarko Zorić (39) osuđen je u prijedorskom Okružnom sudu na 27 godina zatvora zbog ubistva svoje djevojke Nede Milojević (44) koju je izbo nožem i ugušio truleks krpom, nakon čega je zapalio stan te otišao u kafić da pije i igra igre na sreću, potvrđeno je "Glasu Srpske".
Presuda je izrečena nakon što je optuženi priznao krivicu pred vijećem i odrekao se prava na suđenje.

Zorić je Milojević usmrtio 20. januara u njenom stanu u u ulici Ilije Stojanovića u Prijedoru.

Prema optužnici, on je nakon krađe svađe sa Milojević, uzeo kuhinjski nož te je više puta ubo u predjelu glave, vrata i ruku. Žrtva se pokušala zaštititi rukama i zadobila je više ubodnih i reznih rana od kojih je pala na ležaj.

- Dok je  ležala, dajući znake života i trpeći intenzivne i dugotrajne bolove i patnje, uporan u svojoj namjeri da je liši života i spriječi da eventualno pozove pomoć, optuženi je uzeo truleks krpu i ugurao oštećenoj u grlo. Bio je svjestan činjenice da će oštećena trpjeti bolove i patnje, uslijed čega je došlo do nasilnog  ugušenja  oštećene Nede Milojević i smrtnog ishoda, nastalog kao posljedica začepljenja grkljana i ždrijela masivnim stranim tijelom -truleks krpom, potpomognut oštećenjem vratnog dijela kičmene moždine, stoji u optužnici.

Dodaje se da je  optuženi Zorić prešao u dnevni boravak i zapalio papir, u namjeri da na taj način izazove požar i prikrije izvršenje krivičnog djela.

Navodi se da je Zorić nakon toga izašao iz stana te otišao u Komunalno preduzeće u kojem je bio zaposlen, a zatim u ugostiteljski   objekat Bolero gdje je konzumirao alkohol i igrao igre na sreću.

Kako stoji u optužnici požar se proširio na inventar u dnevnom boravku i zahvatio međuspratnu konstrukciju.

- Uslijed sagorjevanja je došlo do urušavanja dijela međuspratne konstrukcije u stanu od Z.G. u prizemlju zgrade i iz kojeg je neposredno prije toga G.Z. izašla. Širenje požara na ostatak stambene zgrade, gdje se u stanovima u tom trenutku nalazio jedan broj stanara, naknadno je spriječeno blagovremenim reagovanjem pripadnika vatrogasne jedinice iz Prijedora, stoji u optužnici.

Ističe se da je optuženi Zorić bio dok je podmetao požar svjestan činjenice da se radi o stambenoj zgradi sa više stanara gdje će požarom izazvati opasnost za njihove živote i imovinu većeg obima, na šta je i pristao. Pretpostavlja se da je motiv zločina ljubomora, prenose Nezavisne.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.