13.7.2023. 10:56
0
FUP uhapsio jednu osobu zbog trgovine ljudima
FOTO: ilustracija
Policijski službenici Federalne uprave policije, Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, jučer su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, na području grada Mostara, poduzimati aktivnosti na otkrivanju i dokumentovanju izvršenog krivičnog djela Trgovina ljudima iz člana 210a KZ Federacije BiH.

U sklopu navedenih aktivnosti zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela “Trgovina ljudima” iz člana 210a KZ Federacije BiH, lišeno je slobode lice A.F. rođen 1991. godine. Lice lišeno slobode je nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku predato nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko -neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Inače, radi se o nastavku operativnih akcija "HUM" i "HUM I" koje su usmjerene na otkrivanje i procesuiranje članova organizovane kriminalne grupe koja se specijalizirala za organizovanu trgovinu ljudima u svrhu sticanja protupravne imovinske koristi.

Policijski službenici Federalne uprave policije nastavljaju dalje aktivnosti na dokumentovanju predmetnog krivičnog djela i lica koja se dovode u vezu sa istim, navodi se u saopćenju.


0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.