31.8.2023. 14:04
0
Banjalučanin (37) osumnjičen za silovanje djevojke (24), predložen mu pritvor
FOTO: N1
Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka nakon ispitivanja osumnjičene osobe, stavio je danas prijedlog Osnovnom sudu u Banja Luci za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je osumnjičeni E.S., rođen 1986. godine, sa boravištem u Banja Luci, dana 29.08.2023.godine, u Banja Luci, počinio krivično djelo silovanje na štetu osobe S.M., koja je rođena 1999.godine, sa boravištem u Banja Luci.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo shodno članu 197. stav 1. tačka v. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiti će sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banja Luci, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.