29.9.2023. 13:14
0
Obaviješteno i Tužilaštvo KS: Ko su vandali koji su oštetili spomenik ubijenim Sarajlijama na Kazanima
FOTO: ARHIV/SLOBODNA BOSNA
Protekle noći na Kazanima iznad Sarajeva oskrnavljen je spomenik ubijenim građanima Sarajeva. Vandal ili više njih su ispisali crvenim sprejom "Živi Caco u nama 10 br".

Iz MUP-a KS je potvrđeno za Source da su pripadnici PU Stari Grad izašli na teren po prijavi Gradske uprave. 

Potvrđeno je da je u pitanju crvena boja u spreju, te da je obaviješteno Tužilaštvo KS zbog krivičnog djela "Oštećenje tuđe stvari". 

Za sada nije poznato ko je ili ko su počinioci ovog djela. 

Podsjećamo, za zločine na Kazanima na kazne od 10 mjeseci do šest godina zatvora do sada je osuđeno 14 vojnika Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH). Zločin su počinili pripadnici 10. brdske brigade ARBiH pod komandom Mušana Topalovića Cace.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.