10.12.2023. 17:16
0
Voz iskočio sa šina kod Konjica, nije bio propisno sastavljen
FOTO: novikonjic
Voz broj 48108 koji je saobraćao od Konjica prema Sarajevu je sinoć, 9. decembra, iskočio iz šina na vijaduktu u Podorašcu što je ugrozilo i sigurnost drumskog saobraćaja jer je prilikom iskakanja voza došlo do pada kamena (tucanika) na magistralnu cestu M17.

Prema informacijama koje je dobio portal Novi Konjic iz Željezničke stanice Konjic, voz nije bio propisno sastavljen.

Voz se sastojao od tehnički neispravne lokomotive 441 910 koja je prethodno danima stajala u Konjicu, spremna za popravak.

Ovaj je incident uzrokovan i drugim tehničkim greškama, odnosno izostankom radnji koje su trebale biti izvršene po pravilu željezničke službe.

Dizalica koja teži 150 tona trebala je biti prva uz vučnu lokomotivu, ali zbog propusta, dizalica je bila zadnja u sastavu voza, tako da je sastav voza pokidan.

Svi dopisi uposlenika i mašinovođa o kritičnim dijelovima pruge i neispravnosti lokomotiva koja danima i godinama uposlenici pišu nadležnima, uvijek ostaju ignorisana i neodgovorena, rekao je izvor.

A zbog nemarnosti nadležnih putnički talgo vozovi 721 i 722 su sinoć stajali u stanici u Konjicu, potvrđeno je iz Željezničke stanice Konjic.

 
konjic
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.