12.1.2024. 13:50
0
15 godina robije za obljubu djevojčice: Napastvovao je u kući, autu...
FOTO: ilustracija
Stojan K. (39) iz Gradiške osuđen je na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora jer je više puta obljubio četrnaestogodišnjakinju u kući, automobilu i vikendici.

On je u banjalučkom Okružnom sudu proglašen krivim da je počinio pet krivičnih djela obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina.

Sud mu je za ta krivična djela izrekao jedinstvenu kaznu u koju mu je uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru od 24. maja prošle godine.

Prema presudi, Stojan K. djevojčicu je obljubio pet puta od januara pa do 24. maja prošle godine na području Gradiške.

Osim kazne izrečena mu je mjera zabrane komuniciranja i prilaska oštećenoj na udaljenost manju od 150 metara.

Radi se od dvogodišnjoj mjeri koja će se primjenjivati od dana pravosnažnosti presude, a vrijeme provedeno u zatvoru neće biti uračunato u trajanje mjere.

Istom presudom Stojan K. oslobođen je optužbi za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Naime, optužnica ga je teretila da je u pomoćnom objektu porodične kuće držao oružje, odnosno dvije puške.

Optuženi je presudom obavezan da plati troškove sudskog postupka od 2.278 KM i sudski paušal od 300 KM, prenose Nezavisne novine. 

Nakon izricanja presude Stojanu K. je produžen pritvor, koji po rješenju suda može trajati do upućivanja na izdržavanje zatvorske kazne.

Sudski postupak je zbog zaštite žrtve i osjetljivosti slučaja bio zatvoren za javnost.

Inače, optužnica protiv Stojana K. podignuta je i potvrđena u avgustu prošle godine.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.