16.1.2024. 8:20
0
Potvrđena optužnica protiv monstruma: Pijan prijetio supruzi silovanjem i sudbinom Nizame Hećimović
FOTO: ilustracija
Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podiglo je optužnicu protiv B.C. (42) iz Pala zbog nasilja u porodici nad suprugom, kojoj je prijetio smrću i brutalno je vrijeđao, te zbog posjedovanja dvije bombe.

Kako je saopćilo Tužilaštvo B.C. se na teret stavlja da je u septembru prošle godine u alkoholisanom stanju satima primjenjivao nasilje ka supruzi, te je drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio njeno spokojstvo, piše ATV.

U optužnici se navodi da je C.B., u njihovom stanu, prijetio supruzi da će je ubiti, kao i ”da će ubiti još 10 ljudi, a da je ona jedanaesta”.

- Žrtvu je psovao, prijetio joj i vrijeđao je riječima ”hoću da te j... kučko, silovat ću te po treći put, raznijet ću te, nećeš sinove vidjeti. Hoćeš li sada da te snimim, kao što je bilo u Gradačcu - navodi se u optužnici.

Drugom tačkom optužnice B.C. se tereti da je u džepu jakne, pronađene u stanu, te u automobilu Golf 4 držao ručnu bombu M-75 i ručnu bombu M-52, čije držanje građanima nije dozvoljeno. Optužnicu je potvrdio Osnovni sud u Sokocu.

Sud
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.