30.1.2024. 17:32
0
Janjiću pritvor zbog pucnjave: Teško ranio poznanika nakon krađe rasprave
P. Janjić provest će mjesec dana u pritvoru jer je osumnjičen da je 24. januara u centru Brčkog ranio osobu, prenosi Avaz.

On je hicima iz pištolja nanio jednoj osobi više prostrelnih rana, a pritvor mu je određen usljed opasnosti da bi mogao ponoviti krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna.

- Tužilaštvo i Policija Brčko distrikta intenzivno sprovode istragu protiv Janjića zbog sumnje da je 24. januara, оkо 19:15 sati, u ulici Bosne Srebrene, muškarcu O. P. hicima iz pištolja nanio prostrelne rane nogu, pogodivši ga više puta u predjelu koljena. 

Kako se navodi u naredbi o sprovođenju istrage, pošto je O. P. ispred Vatrogasnog doma parkirao vozilo VW Kedi, Janjić je s mjesta suvozača, nakon kraće rasprave, izvadio pištolj koji je neovlašteno držao kod sebe i ispalio jedan hitac u pravcu desne natkoljenice oštećenog - naveli su iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Kako je rečeno, sumnja se da je on izašao iz vozila, prišao vozačevim vratima te pošto je i O. P. izašao napolje, ponovo mu ispalio hitac u pravcu istog dijela tijela, nanijevši mu još jednu prostrelnu ranu.

- Nakon što je teško povrijeđeni O. P. sjeo na kolovoz pored zadnjeg dijela vozila, osumnjičeni je ispalio još dva hica u predjelu donjih ekstremiteta oštećenog, nanijevši mu prostrelnu ranu, ovaj put sa stražnje strane lijeve potkoljenice. Kako se zaključuje u naredbi, Janjić se poslije toga nakratko odmakao od O. P, a potom se vratio i uz pogrdne riječi uperio pištolj u pravcu povrijeđenog, a zatim se udaljio sa lica mjesta - saopšteno je iz Tužilaštva Brčko distrikta, prenosi Avaz.

Inače, Janjić je uhapšen istog dana, a nakon zadržavanja i kriminalističke obrade u Policiji, sproveden je u prostorije Tužilaštva.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.