19.8.2024. 22:30
0
Incident u nevesinjskom selu Zovi Do: Policija uhapsila pet migranata koji su se zabarikadirali u kući
U nevesinjskom selu Zovi Do, smještenom na regionalnom putu prema Berkovićima, danas je izbio incident kada je dojavljeno da se jedan ili više migranata zabarikadiralo u jednoj vikendici.

Prema tvrdnjama mještana, čula se i pucnjava iz kuće, a na mjesto događaja je stigla i nevesinjska policija.

Prema nezvaničnim informacijama, u to nevesinjsko selo potom su upućeni i specijalci iz Trebinja.

Portal BN televizije piše da je policija upala u kuću i uhapsila pet migranata.

U toku je pretres ostalog terena, a migranti su navodno prvo opljačkali jednu kuću, pa se sklonili u drugu.

U selo Zovi Do upućena su i vozila hitne pomoći, a prema informacijama iz tog grada svi putevi su pod nekom vrstom blokade.

Iz Policijske uprave Trebinje je potvrđeno da su pripadnici Policijske stanice Nevesinje i Jedinice Žandarmerije Policijske uprave Trebinje u mjestu Zovi Do, na području Nevesinja, "blokirali širu lokaciju i objekat u kojem se nalazi nepoznato lice koje puca iz vatrenog oružja".

"Lice ne govori i ne razumije srpski jezik, te ne želi da komunicira na engleskom jeziku sa policijskim službenicima", naveli su iz PU Trebinje.

Dodali su kako u blizini ove lokacije nema civila te da niko nije povrijeđen.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.