13.2.2024. 10:38
0
Počelo izvlačenje automobila iz Bregave u kojem su bila dvojica nestalih Stočana
FOTO: STOLAC CITY
Iz rijeke Bregave u Stocu započela je akcija izvlačenja automobila u kojem se sumnja da su dvojica mladića koja su sletila u rijeku.

Potraga je nastavljena danas od 09:00 sati. U aktivnostima oko pronalaženja nestalih osoba za sada sudjeluju: Policija Stolac, DVD Stolac, 2 ronilačka kluba iz Mostara, GSS Čapljina i GSS Čitluk. Ronioci iz Federalne uprave Civilne zaštite Sarajevo trebali bi se danas pridružiti ostalim formiranim timovima za pronalaženje nestalih osoba.

Na Bregavu je stigla i velika dizalica Hering d.d. koja će pokušati izvući automobil, nakon što ronioci pripreme auto za izvlačenje.

Vremenske prilike su se danas poboljšale, no Bregava je i dalje mutna i otežava izvlačenje.

Više stotina Stočana čeka razvoj događaja na Bregavi.

Akcija izvlačenja sa dizalicom upravo je u tijeku, ronioci su zaronili u rijeku, a ostale ekipe čekaju razvoj ove teške priče iz Stoca. Na terenu je i ekipa iz Doma zdravlja Stolac.

Podsjetimo, jučerašnja potraga se morala zaustaviti zbog loših vremenskih uvjeta i visokog vodostaja rijeke Bregave, piše stolac.city.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.