4.4.2024. 10:27
0
Policija "upala" u stan pun droge: Dileri iz Sarajeva došli po "robu" u Visoko?
Visočki policajci "upali" su u stan u ulici Skopljaka u Visokom u kojem su se nalazila četiri dilera i droga.

Policajci su, po naredbi Općinskog suda u Visokom, u periodu od 15 do 16.45 sati "češljali" stan i pomoćne objekte koje koristi Š. D. (29) iz Visokog. 

Prilikom pretresa u stanu su zatečeni 20-godišnji H. A. iz Visokog i njegova sugrađanka 19-godišnja K. E., te 28-godišnji H. A. i 25-godišnji H. V., obojica iz Sarajeva. 

Prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeniičko-dobojskog kantona (MUP ZDK), prilikom pretresa zaplijenjeno je 14 paketića spida, težine 102 grama, dva upakovana sadržaja biljne materije, težine 1,25 grama, staklena podloga i dvije pvc kartice sa tragovima praškaste materije koja asocira na drogu, ručno motana cigareta, takozvani džoint, težine 0,60 grama, digitalna vaga za precizno mjerenje i aparat za vakumiranje. 

Mladići i djevojka sumnjiče se da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

- Sve osobe zatečene u stanu su uhapšene i zadržane u prostorijama za zadržavanje uz upoznavanje dežurnog tužioca, nakon čega je nad njima zavedena kriminalistička obrada, saopćeno je iz MUP-a ZDK. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.