11.4.2024. 13:29
0
Šta se sinoć događalo na putu M-17: Zaustavljen Mercedes pun droge, ima i uhapšenih
FOTO: mup zdk
Pripadnici Policijske stanice Crkvice pronašli su značajnu količinu droge te su uhapsili dvije osobe.

Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), radi se o D. F. (45) iz Visokog i P. E. (29) iz Kaknja.

Sve se odigralo sinoć u 23.40 sati na magistralnom putu M-17 u mjestu Radakovo kod Zenice, kada su policajci zaustavili vozilo Mercedes, registarskih oznaka O47-T-252 kojim je upravljao D. F., dok se u vozilu kao suvozač nalazio P. E.

Prilikom pregleda vozila policajci su pronašli tri plastične kese u kojima se nalazio spid.

Osumnjičeni su uhapšeni i zadržani u prostorijama za zadržavanje, dok je vozilo Mercedes zapečaćeno i izmješteno na službeni parking Policijske uprave I.

- Postupajući po naredbi Općinskog suda u Zenici pripadnici kriminalističke policije su na službenom parkingu Policijske uprave I izvršili pretres putničkog Mercedesa, vlasništvo P. M. iz Visokog, a koje je koristio D. F. Prilikom pretresa u vozilu ispod zadnjeg sjedišta su pronađene tri plastične vakumirane kese sa sadržajem spida, ukupne težine 1.132,50 grama. Pronađena materija je oduzeta, te će ista biti predmet vještačenja. Nad D. F. i P. E. zavedena je kriminalistička obrada, te su ispitani u svojstvu osumnjičenih zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Osumnjičeni će nakon poduzetih mjera i radnji sa ciljem dokazivanja počinjenja krivičnog djela uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu danas biti predati tužiocu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje, zaključuje se u saopćenju MUP-a ZDK.

MUP ZDK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.