8.4.2024. 10:38
1
MUP HNK o napadu na mladiće kod Stoca: Bacali su baklje, palicama ih udarali po čitavom tijelu
FOTO: Bljesak.info
U Stocu su sinoć, 7. aprila, pretučene četiri osobe, od kojih su tri igrači FK Iskra Stolac te jedan maloljetni dječak. Sa zvaničnim podacima oglasila se i policija.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK) naveli su da je noćas, oko 00:10 sati, M.A. (2004.) iz Poplašića- Stolac prijavio da je upravljao vozilom marke Mercedes magistralnom cestom iz Mostara prema Stocu, kada je u mjestu Masline Stolac došlo do udara u zadnji dio njegovog vozila od strane vozila VW Golf V, nn registracijskih oznaka.

"Usljed udara njegovo vozilo je stjerano s ceste pred bivši dom. Iza vozila VW Golf stala su još dva vozila, vozilo marke BMW i VW Passat iz kojih je izašla grupa od oko 10 osoba, maskirani i s bejzbol palicama.

Dodaje se da su palicama lupali po njegovom vozilu, bacali baklje te nasrnuli na osobe koje su se skupa s njim nalazile u vozilu, nakon čega su ih palicama udarali po čitavom tijelu.

Nakon toga su se vozilima udaljili u nepoznatom smjeru. Zajedno s prijaviteljem u vozilu su se nalazili E.G. (2003.) iz Stoca, D.B. (2002.) iz Gorice-Stolac i F.B. (2006.) iz Gorice-Stolac.

Sva četvorica su zadobila ozljede neutvrđenog stepena te im je ukazana pomoć u DZ Stolac, nakon čega je D.B. upućen na CUM Mostar, dok su E.G., M.A, i F.B. upućeni u RMC dr. Safet Mujić Mostar. Mjesto događaja je osigurano od strane policijske patrole PS Stolac do jutarnjih sati kada će se vršiti uviđaj", navodi se u izvještaju.

Iz FK Iskra Stolac napisali su na svojoj Facebook stranici kako su napadači dio navijačke grupe Ultras (navijači Zrinjskog) naglasivši da su među povrijeđenima tri igrača Iskre i jedan maloljetni dječak.

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.