8.4.2024. 12:49
0
Mladići iz Stoca otpušteni na kućno liječenje iz mostarske bolnice
Svi mladići koji su sinoć napadnuti u Stocu otpušteni su iz Kantonalne bolnice „Dr.Safet Mujić“ na kućno liječenje, rekla je dr. Lamija Duranović, direktorica ove zdravstvene ustanove za Avaz.

Trojica mladića su, kako je kazala, odmah sinoć nakon obrade i zbrinjavanja pušteni kući, dok je jedan zadržan na opservaciji do jutra.

- Nakon što je urađena sva neophodna dijagnostika i procedure i on je otpušten kući - kazala nam je dr.Duranović. 

Policija je greškom navela da je jedan od mladića upućen na CUM Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar.

Podsjetimo, mladići su pretučeni u mjestu Masline, na samom ulazu u Stolac, nakon što su se vraćali iz Mostara gdje su gledali utakmicu Velež-Borac.

Za sada nepoznate osobe su im pripremile sačekušu, gdje su ih, najprije, vozilom Golf udarivši u njihov automobil Mercedes stjerali s ceste, nakon čega su ih okružili s još dva vozila Passatom i BMW-om. 

Najmanje 10 nepoznatih, maskiranih osoba bejzbol palicama su tukli vozilo u kojem su se nalazili, nakon čega su njih počeli udarati po tijelima. Automobil Mercedes je prevezen u krug policije radi neophodnih vještačenja, a poduzete su sve neophodne istražne radnje s ciljem potpunog rasvjetljavanja ovog događaja.

Na licu mjesta i danas su vidljivi tragovi huliganskog napada i tragovi krvi.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica, Nerin Dizdar izjavio je danas u Mostaru pred sjednicu Federalne vlade kako očekuje brzu reakciju.

- Postoje dosta kvalitetne dokazne osnove da se počinitelji jako brzo otkriju i naravno da očekujemo da se to brzo desi i da očekujemo najstrože sankcije za njih - naveo je Dizdar.

Zabrinjavajuće je, dodao je, da je u zadnje vrijeme bilo sličnih pokušaja i „sačekuša koji nisu uspjeli.

- Mislim da nadležni orgai moraju učiniti sve da te huligane i nasilnike privedu kako bismo zapravo živjeli sigurnijim životom, jer sada se niko neće usuđivati da putuje ako se ovi slučajevi ne sankcionišu. Bitno je da se ekspresno reaguje kako bismo spriječili, ne daj Bože neku spiralu nasilja - rekao je Dizdar.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.