22.4.2024. 16:56
0
Građani, oprez: U ovom dijelu BiH policija upozorila na lažne novčanice
Nakon što su otkriveni Slovenci S. M. T. K. i A. O. koji su osumnjičeni da su na više lokacija puštali u opticaj lažne novčanice od 200 eura, banjalučka policija uputila je apel građanima da budu oprezni prilikom prometovanja gotovim novcem.

- Policijska uprava (PU) Banja Luka, upućuje apel građanima na oprez prilikom prometovanja gotovim novcem, te da u slučaju da posumnjaju da je novčanica neispravna, odnosno krivotvorena isto prijave najbližoj policijskoj stanici ili na besplatan broj telefona 122, naveli su iz PU Banja Luka.

PU Banja Luka dostavila je Tužilaštvu BiH izvještaj u vezi sa  prijavama da su nepoznate osobe početkom aprila na području Banja Luke u opticaj stavile novčanicu u apoenu od 200 eura, za koju je naknadnim provjerama utvrđeno da je krivotvorena.

Utvrđeno je da se u vezu s prijavom mogu dovesti S. M. T. K. i A. O., državljani Slovenije, koji su 11. aprila uhapšeni u Kotor Varošu zbog sumnje da su počinili krivična djela krivotvorenje novca na području Doboja.

Oni su predati u nadležnost Tužilaštva BiH.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.