21.5.2024. 10:07
0
Izbio požar u bh. vrtiću, djeca i osoblje evakuisani
FOTO: InfoBijeljina
U bijeljinskom vrtiću "Dragan i Zoran" izbio je požar. Nakon prijave četiri vatrogasne ekipe su izašle na teren.

Djeca su zajedno sa osobljem evakuirana te se nalaze na sigurnom. 

Brzom reakcijom Teritorijalne vatrogasne jedinice Bijeljina spriječeno je dalje širenje požara u objektu. Osim vatrogasaca, na terenu je policija. 

Goran Gašić, direktor vrtića „Dragan i Zoran“, izjavio je za portal InfoBijeljina da je požar koji je izbio jutros u ovom obdaništu izazvan kvarom na elektroinstalacijama u vešeraju.

- U pitanju su bile električne instalacije u vešeraju, ali blagovremenom intervencijom svih zaposlenih, zatim Teritorijalne vatrogasne jedinice i Policijske uprave Bijeljina, regulisali smo i riješili problem. Ono što je najbitnije, jeste da su djeca pravovremenom intervencijom evakuisana u dvorište – kazao je Gašić. On je naglasio da vatra nije prijetila da zahvati druge prostorije, ali da su djeca i svi zaposleni odmah izašli u dvorište. - Roditelji ne treba da brinu, djeca su na sigurnom. Uputili bismo apel, ako danas mogu po svoje mališane da dođu ranije, kako bismo mogli da sredimo prostorije i da već sutra radimo u punom kapacitetu. Zahvalio bih i roditeljima koji su se našli u objektu u vrijeme požara i pružili nesebičnu podršku da potencijalnu štetu svedemo na minimum – dodao je Gašić.

Bijeljina
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.