14.6.2024. 18:25
0
Provjeravaju se navodi: Miletić poručio da 25 policajaca iz Sarajeva drži kafiće u kojima se prodaje droga!
Krajem aprila ove godine državni delegat Zlatko Miletić gostujući na N1 iznio je tvrdnju da u Sarajevu "najmanje 25 policajaca drži ugostiteljske objekte u kojima se rasparčava droga".

Tada je ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica najavio da će se izvršiti provjere takvih navoda.

Iz Uprave policije skoro dva mjeseca nakon te Miletićeve tvrdnje i Katicinog obećanja navode da provjere još uvijek nisu izvršene.

Patria je i Ministarstvo unutrašnjih poslova KS i Upravu policije MUP KS pitala da li u svojim redovima imaju policaje koji su u vlasništvu/suvlasništvu kafića u Sarajevu ili su neformalni vlasnici, a da se mogu dovesti u vezu sa prodajom droge.

"Nadležna organizaciona jedinica Uprave policije provodi predmetne provjere koje su još u toku", glasio je odgovor Uprave policije MUP KS koji smo dobili na postavljeni upit.

Ono što se moglo čuti u proteklom periodu je da su određeni pripadnici Federalne uprave policije koji su 2016. godine čuvali narko šefa Edina Gačanina Tita novac koji su dobijali ulagali u pojedine kafiće i ugostiteljske objekte.

Tri policijska službenika FUP-a koja su u aprilu, kada je Miletić i iznio šokantne informacije, lišena slobode u okviru akcije Black Tie 2 dovodila su se u vezu sa određenim kafićima ali su oni pušteni na slobodu. Sud BiH tada nije smatrao da postoji osnov za određivanje pritvora dok su zajedno sa ostalim lišenim slobode u toj akciji još uvijek pod istragom.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.