17.7.2024. 9:58
0
U Ljubuškom uhapšen muškarca za kojim je bila raspisana Interpolova potjernica
FOTO: SIPA
Službenici SIPA-e jučer su u Ljubuškom realizovali akciju koja je rezultirala hapšenjem osobe koja se nalazila na međunarodnoj Interpolovoj potjernici.

Kako su saopćili iz SIPA-e, akcija je provedena u koordinacij sa policijskim službenicima istražnog tima "FAST" i zajedničkim snagama jučer su na osnovu međunarodne potjernice, na području Ljubuškog, slobode lišili jednu osobu.

Međunarodnu potjernicu raspisao je NCB Interpol SR Njemačke s ciljem izručenja navedene osobe Njemačkoj, radi krivičnog gonjenja za krivično djelo prevara.

Muškarac lišen slobode je nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e predato u dalju nadležnost Suda Bosne i Hercegovine.

U navedenim aktivnostima ostvarena je saradnja sa policijskim službenicima Zapadnohercegovačkog kantona.

SIPA
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.