19.4.2017. 22:50
0
TIKA obećala podršku razvoju Kampusa Univerziteta u Tuzli
Dogovorena je podrška Turske uprave za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) Kampusu Univerziteta u Tuzli tokom današnjeg sastanka delegacija Vlade Tuzlanskog kantona i Univerziteta u Tuzli s ambasadorom Republike Turske u BiH Haldunom Kočem i rukovodstvom TIKA-e, saopćeno je iz kantonalne vlade.

Na osnovu prethodnog dogovora o rekonstrukciji i adaptaciji jednog objekta u krugu Kampusa, danas je dogovoreno da TIKA tokom 2018. godine planira dio novca kojim će u saradnji s Vladom realizirati ovaj projekt koji je bio zakočen u proteklom periodu, istaknuto je također.

- Današnjim sastankom i postignutim dogovorom dali smo jasno do znanja da projekt jačanja Kampusa Univerziteta u Tuzli nema alternativu. Ovim projektom stvorit ćemo moderne uslove za rad nekoliko studijskih usmjerenja, čime ćemo nesumnjivo povećati kvalitet studiranja na Univerzitetu. To se prije svega odnosi na uslove za rad studenata, ali i nastavnog i saradničkog osoblja - rekao je nakon sastanka kantonalni premijer Bego Gutić.

Sastanku u Ambasadi Republike Turske u BiH osim njega su prisustvovali i kantonalni ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatan Muratović te rektorica Univerziteta u Tuzli Zumreta Kušljugić.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.