23.4.2017. 10:52
0
"Formirat ćemo radnu grupu koja će pratiti učinjene aktivnost"
Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH razmatrat će na zasjedanju u utorak Program rada tog doma za 2017. godinu, koji je u formi prijedloga zasnovan na programskim aktivnostima Vlade Federacije BiH.

Potvrdio je to u izjavi za Fenu predsjedavajući Doma Edin Mušić navodeći da program u osnovi sadržava donošenje zakona, inicijativa i drugih akata.

- Težište će biti na zakonima koji su dio Reformske agende, a koji će u 2017.  poprimiti svoju konačnost, a tiču se stvaranja boljeg poslovnog ambijenta. Pored usvajanja zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju, početkom juna bit će definisana još jedna izmjena u Zakonu o radu - istakao je Mušić.  

Nakon održanih tematskih sjednica o problemu iseljavanja stanovništva s područja FBiH i stanju drvno-prerađivačke industrije, u pripremi je, kaže, tematska sjednica o kvaliteti hrane koju svakodnevno koriste građani Federacije BiH.

-  S ciljem što bolje realizacije zaključaka s navedenih tematskih sjednica formirat ćemo radnu grupu koja će pratiti učinjene aktivnosti, kao i predlagati određene sugestije - dodao je.

Osim Programa rada Predstavničkog doma na dnevnom redu dvodnevnog zajedanja, u utorak i srijedu, predviđeno je izjašnjavanje o nacrtima zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom, mirnom rješavanju radnih sporova, te zakonima o porezu na dohodak i doprinosima.

Poslanici će se očitovati i o predloženim zaduženjima kod Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za Razvojnu politiku javnih finansija i Projekt podrške zapošljavanju.

(Fena / Haris Ahbabović)

Edin Music
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.