28.9.2017. 21:00
0
Počeo šesti Kongres Sindikata radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH
Dvodnevni, 6. po redu Kongres Sindikata radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH (STBiH), počeo je danas u Sarajevu pod motom "Na pravom putu".

Predsjednica Sindikata Mersiha Beširović istakla je u uvodnom obraćanju da su na kongresu prisutne i osobe koje su već davno imale viziju novog sindikata i gradile ga iz temelja ponovo.

- Nadam se da su ponosni na ono što je Sindikat napravio u ovoj zemlji i u ovom okruženju koje je vrlo okrutno za sindikat - rekla je Beširović.

Navela je da posebno mjesto i ulogu u izgradnji onoga što smatraju vrlo jedinstvenim i pravim sindikatom imaju njihovi prijatelji iz Sindikata trgovine Norveške.

Beširović im je posebno zahvalila što su u svom rasporedu pronašli prostora da ih podrže svojim prisustvom na Kongresu.  

Radni dio kongresa bit će održan sutra, a 35 delegata razgovarat će o aktivnostima i izazovima s kojima se STBiH suočio u proteklom periodu, te o budućim prioritetima i planovima.  

Planirano je usvajanje nove strategije za period od 2017.do 2025., kao i novog vizuelnog identiteta STBiH.

STBiH će u sklopu Kongresa obilježiti 20 godina rada nakon rata, te 20 godina saradnje sa Sindikatom trgovine Norveške. Također, u Historijskom muzeju BiH bit će postavljena izložba pod nazivom "Solidarnost - mi svijetu, svijet nama" koja je sačinjena od priča o solidarnosti u kontekstu radničkih sindikata.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.