25.12.2017. 15:35
0
Od 153 zemlje BiH na 97. mjestu po lakoći poslovanja: Od nas su bolje Zambija, Gvatemala i Kenija
FOTO: Ilustracija
Od 153 zemlje koje su bile najbolje za poslovanje u 2017. godini Bosna i Hercegovina se našla na 97. mjestu, prema Forbesovoj listi. Od BiH su bolje pozicionirane Zambija, Gvatemala, El Salvador, Kenija, Namibija, Bocvana i nekoliko drugih afričkih država.

Prema ovoj listi, najbolje pozicionirana zemlja regije je Slovenija, koja je na 32. mjestu. Hrvatska se nalazi na 51. poziciji. Makedonija je zauzela 63. mjesto, Crna Gora 68., Srbija je 69., Albanija 71.

Na Forbesovoj listi prvo mjesto zauzima Velika Britanija. Drugi je Novi Zeland, Holandija je treća, Švedska četvrta, Kanada peta.

Na dnu liste su Afganistan, Haiti, Gambija i Čad.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.